+ 45 70 20 10 21 info@resultmaker.com
Kundebasen voksede fra få hundrede til flere tusinde, og KYC-opgaven gik fra at være overskuelig til umulig. Nokas valgte Compliance Connect fra Resultmaker til at digitalisere compliance-opgaverne, og de har ikke set sig tilbage.

– Vi blev nødt til at gøre noget. Kundebasen voksede, og det var vigtigt både for sikkerheden og sagsbehandlingen, at vi fik et system til at håndtere compliance-opgaven, siger Jan Byriel, der er AML Manager hos Nokas, Danmarks førende leverandør af produkter og tjenester inden for kontanthåndtering og værditransport.

Som så mange andre havde Nokas længe klaret sig med at håndtere kend-din-kunde-processerne (KYC) manuelt. Der var oprettet mapper og drev til at holde styr på kunderne, men i takt med at kundebasen voksede, blev den manuelle håndtering umulig.

Samtidig kom der et øget fokus på hvidvask og et stigende behov for overblik og dokumentation. Derfor valgte Nokas Compliance Connect som system til at digitalisere og automatisere compliance-processerne.

– At kunne overholde lovgivningen og være med til at forebygge hvidvask og terrorfinansiering er kerneopgaven. En del af denne forebyggelse og forsvar mod hvidvask er at have et velfungerende kundekendskab, og her gør Compliance Connect en kæmpe forskel, siger Jan.

Identify the money

Øget fokus på hvidvask

Ny lovgivning, øget fokus på hvidvask og dårlige sager i pressen skaber et stigende behov for compliance-systemer, og det oplever man også hos Nokas.

– Der er helt klart kommet mere fokus på hvidvask, og kravene til virksomhederne stiger. Vi valgte at gå ud og se, hvilket system vi kunne stole på og læne os op ad, så vi kunne være sikre på at kunne overholde lovgivningen, siger Jan og fortsætter:

– Mange andre har trukket den lidt og ventet med at få et system, da det er omkostningsfuldt. Vi har prioriteret den udgift, da det har været afgørende for os både at overholde gældende lovgivning og kunne klare et tilsyn. Samtidig får vi kunderne ind ét sted, hvor vi kan håndtere dem. Det sparer både tid og ressourcer.

 

Glade kunder

Tilliden fra kunderne har været vigtig, men det nye system har gjort andet end blot at skabe tryghed. Det har også skabt en god brugeroplevelse hos de kunder, der er i kontakt med systemet.

– Kunderne er glade for det. Når kundeservice sender en invitation ud til kunderne, går de gennem et forløb, der fungerer. Det er brugervenligt, let tilgængeligt og har en god opbygning. Det er de tilbagemeldinger, vi får, siger Jan.

 

Uventede gevinster

Resultmaker har implementeret Compliance Connect hos Nokas, og processen i sig selv har været lærerig og har skabt uventede gevinster.

– Resultmaker har været gode til at styre processen. De har været lydhøre og spurgt ind til vores behov, og også stillet spørgsmålstegn ved de ønsker, vi havde. Det har fået os til at reflektere over vores egne processer og overveje, om vi kunne gøre tingene på en anden måde. Det har helt sikkert været sundt, afslutter Jan.