+ 45 70 20 10 21 info@resultmaker.com

Automatisering af arbejdsgange er den mest populære teknologi, som danske virksomheder griber til, når de digitaliserer forretningen. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Danske virksomheder er for alvor kommet ud af IT-startboksen, og gennem de seneste år har de taget nye teknologier til sig i stor stil. På tre år er andelen af virksomheder, der bruger ny teknologi steget fra seks til 24 procent. Blandt dem har over 70 procent automatiseret deres arbejdsgange.

I 2019 var det kun seks procent af virksomheder med over 10 ansatte, der brugte IT til machine learning, autonome robotter, automatisk billedgenkendelse, analyse af tekst, konvertering af talt sprog, produktion af skreven tekst eller talt sprog eller automatisering af arbejdsgange. I 2020 var tallet 11 procent, og i 2021 var det helt oppe på 24 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Automatisering er en investering, der giver igen

Blandt de virksomheder, der bruger de nye teknologier, er automatisering af arbejdsgange den hyppigst brugte på tværs af alle brancher. Over 70 procent af virksomhederne bruger automatisering af arbejdsgange. Den teknologi, der ellers er den mest udbredte, er machine learning, som 37 procent bruger.

Den store interesse for især automatisering er en tendens, Rasmus Kjær, CEO i Resultmaker, kan nikke genkendende til.

”Vi oplever en stigende efterspørgsel efter vores digitale løsninger, og flere virksomheder begynder at se, at de ret hurtigt opnår en besparelse i tid og administration, når de kan automatisere nogle af de processer, der hidtil har kørt manuelt,” siger Rasmus Kjær.

 

Færre fejl og større arbejdsglæde 

Når arbejdsgangenge automatiseres, udføres opgaverne både hurtigere og ofte mere præcist og med en højere datasikkerhed, da risikoen for manuelle fejl er fjernet.

Det er brugen af systemer som Compliance Connect, der er med til at sætte virksomhederne på det automatiserede landkort. Systemet sikrer en digital håndtering af hele kend-din-kunde-processen, som fx banker er forpligtet til at gennemføre. Systemet screener og risikovurderer fx automatisk nye kunder, og sørger for automatisk at minde kunderne om at indsende de nødvendige informationer og dokumenter. 

”Systemet erstatter en række manuelle opgaver, som både frigiver mere tid hos de enkelte medarbejdere, men som også kan være med til at øge arbejdsglæden. De fleste vidensmedarbejdere er glade for at slippe for de rutineprægede opgaver for i stedet at bruge deres tid på noget, de måske finder mere udfordrende,” forklarer Rasmus Kjær.

 

Store virksomheder går foran

Jo større virksomhederne er, jo mere tilbøjelige er de til at anvende de nye teknologier. For virksomheder med over 250 ansatte, der bruger de nye teknologier, bruger hele 87 procent automatiserede arbejdsgange.

”Det er klart, at der er en sammenhæng mellem virksomhedens størrelse og brugen af automatisering. Ofte har de store virksomheder flere arbejdsgange, der med fordel kan automatiseres, og investeringen i et system vil hurtigt kunne tjene sig ind,” siger Rasmus Kjær.

 

Se hele undersøgelsen hos Danmarks Statistik