+ 45 70 20 10 21 info@resultmaker.com

Geopolitiske kriser, digital disruption og nye teknologier var nogle af de emner, der blev debatteret på den internationale AML og Anti-Financial Crime-konference tidligere i år. Læs om tre af de tendenser, der blev fremhævet på konferencen.

Gik du glip af den årlige internationale AML og Anti-Financial Crime-konference, der var arrangeret af the Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists (ACAMS)? Så får du her tre tendenser inden for AML og compliance fra førende eksperter på området.

Vi går fra compliance til risikohåndtering

Vi har tidligere tænkt på compliance som en opgave, der skulle bestås. Det vigtigste var, at vi kunne sætte hak ved, at nu var det klaret, og at vi kunne dokumentere, at vi havde været igennem alle punkterne på tjeklisten.

Men i dag handler det i langt højere grad om risikohåndtering. Økonomisk kriminalitet er en reel risiko, og ikke bare noget, der skal klares administrativt ved at sætte hak ved, at man har været igennem listen med opgaver. Fokus – både i de finansielle institutioner og hos myndighederne – kommer til at flytte sig hen mod, hvad der er vigtigst. En mere sofistikeret og innovativ tilgang kommer til at præge fremtidens arbejde med økonomisk kriminalitet og risikohåndtering.

 

Fokus på innovation i compliancearbejdet

Fremtidens compliancefolk kommer til at fokusere på innovation. Hvad findes der af løsninger, og hvad kan hjælpe os med at gøre vores arbejde bedst muligt – og hvad hjælper ikke? Organisationer bliver nødt til at tage ny teknologi til sig og hele tiden holde øje med, hvad der er på vej. Det vil ikke længere være muligt bare at gøre, som man plejer, da der hele tiden kommer nye risici at forholde sig til som fx nye digitale aktiver og sanktioner.

 

Samarbejdet bliver styrket

Vi kommer til at se et styrket og bedre samarbejde mellem den finansielle sektor og myndighederne. Hele det finansielle økosystem arbejder sammen for at få styr på de udfordringer, der er, og som hele tiden har været der. Men nye geopolitiske risici og udviklingen i digitale aktiver har speedet processen op og i endnu højere grad gjort det nødvendigt at have en konstruktiv dialog.

     

    Sanktioner mod Rusland: Her er din compliance-tjekliste